Maud Lindström
Coach och föreläsare

Coach för artister och musiker

Sitter du fast i en kreativ kris? Behöver du inspiration och nya tankar kring ditt skapande? Saknar du en erfaren och engagerad person att bolla idéer med, både när det gäller dina musikaliska målsättningar och exempelvis hur man startar företag, marknadsför sig och söker kulturstöd?

Maud Lindström är har gått Göteborg Artist Center och Musikalliansens kurs för coaching, och står med ena foten i
Do-it-yourself-traditionen och den andra i institutions-kulturen. Hon är välbekant med frilansmusikerns många gånger ganska knepiga livssituation, och har egna erfarenheter av skrivkramp och nollbudgetmarknadsföring såväl som att boka spelning på Hultsfred, hålla workshops för ungdomar och turnera med Riksteatern och Länsmusiken. Men framför allt har hon en gedigen erfarenhet av att ingenting är omöjligt!

Genom personliga coachsamtal med Maud kan du få inspiration att utveckla dina idéer, råd och tips kring kulturarbete och möjlighet att ta reda på var du är, vart du vill och hur du kan ta dig dit!Föreläsning: Konsten att leva på sin konst


”Spännande upplägg och presentation som knappast kunnat göras bättre. Pedagogisk och inspirerande föreläsning!”
”Effektivt, intressant, aktuellt.”
”Effektivt, lärorikt och inspirerande. Känna, lyssna och se –en lärorik föreläsning i högt tempo. Mycket av det du sa kommer jag ta med mig och använda i framtiden.”


Elever på Vislinjen, Nordiska Folkhögskolan 2009

 

Hur kan man överleva på sin konst som frilansmusiker och artist?
Maud Lindström är utbildad föreläsare av Göteborg Artist Center och Musikalliansen i ämnet Frilansarens Värld: Konsten att leva på sin konst. På ett inspirerande och underhållande sätt delar Maud med sig av sina egna erfarenheter som frilansarartist, från uppstarten som undergroundmusiker med nollbudget, till renommérad artist med spelningar på flera av Sveriges största festivaler och turnéer med institutioner som Riksteatern och Länsmusiken i bagaget. Utifrån artistens perspektiv berättar hon bland annat hur man kan gå tillväga om man vill starta eget företag, marknadsföra sig, spela in och släppa skivor, söka bidrag och producera turnéer.
.

Maud